dinsdag 10 februari 2009

Een dubbellezing over e-books en ambachtelijke boeken

Furl this page

Digg!

Delicious
Bookmark this on Delicious
22 februari 2009 / 11 uur
Harold Polis en Rein Ergo
Een dubbellezing over e-books en ambachtelijke boeken

Kunnen het papieren en digitale boek samen bestaan? Is het e-book een hype van voorbijgaande aard of staan we werkelijk op een keerpunt? Wat is de plaats van het ambachtelijk vervaardigde kunstenaarsboek in dat nieuwe tijdperk? Welke relevantie heeft een boek dat zich bewust buiten zijn tijd plaatst?

Harold Polis, een overtuigd uitgever van papieren meesterwerken, durft in de toekomst kijken en heeft de mond vol van e-books en e-bookreaders. Hij toont hoe het digitale boek een perfecte (en zelfs welkome) aanvulling is op de gedrukte cultuur.

Rein Ergo sluit met de uitgave van kunstenaarsboeken aan bij de ambachtelijke traditie van le livre de peintre. Hij vertelt een verhaal over begeestering en passie, over behoedzaam benaderde schoonheid.

Harold Polis (º1970) is uitgever bij Meulenhoff/Manteau, verzorgde edities van werk van Louis Paul Boon, Marnix Gijsen en Jef Geeraerts en schrijft onder meer voor De Morgen en Streven.

Rein Ergo (°1960) is de drijvende kracht achter Ergo Pers, een uitgeverij van kunstenaarsboeken waarin schrijvers en beeldende kunstenaars, zoals Claus en Alechinsky, Kouwenaar en Constant, elkaar ontmoeten.

De lezing vindt plaats in de Nottebohmzaal van de
Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience

Hendrik Conscienceplein 4
2000 Antwerpen

Toegang 5 euro
Gelieve te reserveren
Reserveren kan op het telefoonnummer 03 206 87 10 of via mail op consciencebibliotheek@stad.antwerpen.be

Geen opmerkingen: